Kookboekpraatjes vullen gaatjes!
Hallo, welkom op deze site,

Mocht het de eerste keer zijn, lees dan even door.

Ik ben Darius van der Pluim.
Mijn "Nom de plume", uiteraard, omdat ik in betrekkelijke anonimiteit wil schrijven.
Mijn site-naam, Kookboekpraatjes, impliceert, dat ik iets met kookboeken en koken heb. Dat is een juiste gevolgtrekking: ik verzamel kookboeken. Ook heb ik een uitgebreide collectie antieke trechters, die veel interessanter is dan op het eerste gezicht lijkt.
Beide hobbies vormen een onderdeel van deze site.
Ik heb deze blogsiite voornamelijk opgezet voor mijn eigen plezier, mijn familie en mijn vrienden. En nieuwe vrienden die wensen mee te lezen. Graag en fijn! Ik schrijf over over mijn boeken, recepten, culinaire zaken of gebeurtenissen of anekdoten uit mijn (werk)verleden. Daarnaast zijn ook ervaringen uit mijn leven in Portugal, waar ik veel ben, aan bod.
Sommige lezers zullen bepaalde stukjes herkennen uit een boekje, dat ik in 1995 publiceerde. Die zullen deze site ontdekken als de voortzetting waar zij ooit om gevraagd hebben: het deel 2 dat nooit gedrukt gaat worden. 

Lees je ook mee? Graag. Geef commentaar (graag per artikel) of laat je (algemene) bericht achter in het gastenboek.
Maak een boekenlegger aan en kom zo nu en dan buurten.
Ik zal de stukjes leesbaarkort houden en beperk de publicatie tot de keren dat ik zin of tijd heb om te schrijven, want drie honden, veel gasten en een dagelijkse sièsta in de hangmat nemen veel tijd in beslag. 


Nog een laatste opmerking: (bijna) alle persoonsnamen in mijn verhalen zijn verzonnen, zelfs van mensen die menen zichzelf te herkennen. Dat moet in zo'n geval op louter toeval berusten of een goede, onschuldige, reden hebben. 
Ik hoop dat je met plezier leest en zo nu en dan reageert.

Abraços e beijinhos!

Darius van der Pluim

P.S. Voor gebruiksaanwijzingen en navigatie ga naar Prikbord>> Deze keer